CENTRUL DE PREGATIRE SI PERFECTIONARE PROFESIONALA ROZNOV
   
                             
   

Agentia Nationala / National Agency EFESC

   
   
>> Prezentare generala / Overview
 
   
>> Registrul certificatelor emise / Register of certificates inssued
   

Prezentare generala

Consiliul european pentru activitatea forestiera si de mediu (European Forestry and Environmental Skills Council), este o organizatie internationala a carui sediu social se afla in Belgia (European Forestry House - Rue Luxenbourg 66; B 1000 Bruxelles).

Sediul secretariatului general EFESC este în Germania la adresa: Sprenberger Srtraβe 1, 64823 Groβ – UMSTADT – Postfach 1338, 64820 Groβ – UMSTADT. Pagina web : www.europeanchansaw.eu .

EFESC are ca principal scop:

 • dezvoltarea si gestionarea continutului inscris in certificatele de aptitudini si competente care sunt considerate necesare pentru indeplinirea sarcinilor si operatiunilor forestiere si de mediu, in dinamica fireasca a evolutiei activitatilor inregistrata la nivel european.

Este configurat pentru:

 • Dezvoltarea standardelor de calificare in meserii din silvicultura, exploatari forestiere, amenajarea peisajului, arboricultura si horticultura
 • Completarea standardelor cu masuri noi de protectie a muncii ce vizeaza reducerea cauzelor generatoare de accidente
 • Imbunatatirea mobilitatii fortei de munca pe teritoriul U.E. ca urmare a interschimbabilitatii certificatelor de calitate

Obiective EFESC:

 • Elaborarea de standarde si proceduri pentru abilitati si competente de testare si certificare pentru sarcini de munca in silvicultura si exploatari forestiere, care vizeaza practicile de lucru in conditii de siguranta potrivit standardelor ergonomice adoptate de EFESC.
 • Mentinerea standardelor intr-un proces continuu de actualizare.
 • Acreditarea de organisme (AGENTII NATIONALE) in tarile de pe cuprinsul UE, care sunt mandatate sa opereze procesele de certificare EFESC la nivel national.
 • Dezvoltarea, proiectarea si gestionarea certificatelor
 • Asigurarea acceptarii la nivel european a certificatelor de calificare emise in tarile U.E. care adopta standardele europene.

La nivel national prin realizarea scopului si obiectivelor EFESC , se obtine:

 1. Asigurarea securitatii si sanatatii in viziune europeana in practicarea meseriei de „Operator la recoltarea masei lemnoase” pe cuprinsul UE.
 2. Dobandirea de cunostinte si competente minime necesare desfasurarii activitatii de operator la recoltarea masei lemnoase in toate tarile membre U.E.
 3. Cresterea mobilitatii muncitorilor, asigurandu-se indeplinirea DIRECTIVEI U.E., cu privire la „libera circulatie”, ce se constituie intr-un drept fundamental al omului.

 

Centre acreditate de către Agenţia Naţională EFESC România, care pot organiza examene pentru obţinerea certificatului de specialitate sunt:

1.- Centrul de pregătire şi Perfecţionare Profesională Roznov, jud. Neamţ , str. Libertăţii nr.369 tel: 0233 665986, email: cppproznov @ gmail.com

Data acreditării: 01.ianuarie 2015.

2.- SC NEW HOPE SRL din municipiul Reşiţa jud. Caraş Severin, B-dul Muncii, Complex Agroindustrial Reşiţa Nord, etaj 2, tel/fax 0255 218739, email: efesc_ecc_newhope@abac.ro

Data acreditării: 18 iulie 2017
   
   
     
 

 

21.10.2014

Proiect divizare societate ...detalii...

Hotarare AGA ...detalii...

29.01.2014

Proiect divizare societate ...detalii...

Hotarare AGA ...detalii...

 
     
             
 
2011© CENTRUL DE PREGATIRE SI PERFECTIONARE PROFESTIONALA ROZNOV